Creditul vine muncind!

Standard

AVBS-CREDIT1

Dăm examene în fiecare zi. Fie că le dăm la şcoală, la serviciu, acasă, în relaţiile cu prietenii sau partenerii de afaceri. Fiecare pas pe care îl facem reprezintă un examen. Un pas greşit? Credit în minus în faţa celorlalţi. Aşa e în viaţă, nu ai ce-i face.

Am deschis acest blog din pasiunea de a scrie. Asta fac în fiecare zi, dar uneori nu scriu doar despre ceea ce îmi place. Aşa e-n tenis, nu? Am intrat în blogosfera de una singură. Nu m-a ajutat nimeni, nu m-a împins nimeni de la spate şi nimeni nu m-a îndrumat. Nu aveam o nişă aleasă. Nu o am nici azi… Scriu despre ceea ce simt, trăiesc, îmi pun întrebări şi uneori primesc răspunsuri.  Azi a apărut un cititor fidel. Mâine altul. Cine ştie? Poate, dacă mă ţin de treabă, peste un timp vor fi sute sau chiar mii.

parteneri-1

Să obţii credit în acest domeniu e foarte greu. Uneori pare chiar imposibil. Trebuie să te dedici în totalitate. Trebuie să te porţi cu un blog exact aşa cum te porţi cu un credit bancar. Nu ţi-ai plătit ratele? Nasol… Altul nu mai vezi degrabă. Ajungi un zero în sistemul financiar-bancar. Asta dacă ar fi să facem o comparaţie între creditul ca blogger şi cel luat de la bancă.

Un blog te reprezintă. E personalitatea ta extinsă. Extinsă în cuvinte, trăiri păreri şi simţiri. Acolo îţi aşterni ce îţi trece prin cap, te dezgoleşti de scuturi în faţa tututot cititorilor tăi. Vrei să fie mulţi? Ai de muncit! Nu e de ajuns să scrii corect. Asta o învăţăm în şcoală. În urma ta însă trebuie să rămână ceva. Un sens al cuvintelor tale. O idee, un gând şi poate o doză de inspiraţie pentru cei care îţi parcurg textele. Atrage-i cu ceva şi vor rămâne cu tine. Însă… e riscant. Orice pas greşit îţi poate ruina într-o clipă absolut tot ce ai construit.

Personal, mi-ar plăcea să mă implic în campanii umanitare. Nu vreau să salvez balenele, că nu am cum. Îmi doresc pacea în lume dar ştiu că de una singură nu am cum să o obţin. Însă paşii mici se pot transforma în paşi giganţi şi cine ştie? Cu o doză de credibilitate obţinută, umăr la umăr cu cei care gândesc ca mine, cred că se pot întâmpla minuni în lume. De la un copil care nu va mai fi nevoit să cerşească la colţ de stradă şi până la îmbunătăţirea sistemului medical sau de învăţământ, cred că se poate realiza orice.

Uneori ar fi bine ca pentru un blogger începător să fie cineva acolo să-l ajute. Să-l îndrume. Să îi dea o direcţie. Cred că ar fi mai simplu. La fel cum e în sistemul bancar. Vrei un credit pentru casă. Bun. Unde te duci? Stai pe canapea în garsoniera ta închiriată, cu zeci de pliante în mână de la diferite bănci şi nu ştii ce să alegi. În acest domeniu ai aliaţi redutabili. Dai o fugă la AVBS şi dispui gratuit de tot ajutorul de care ai nevoie. Atât le spui: vreau să îmi cupăr casă şi în cel mai scurt timp ei îţi pun în faţă cea mai avantajoasă ofertă de credit pentru prima casă sau  credit ipotecar. Ei obtin credite romanilor pe bandă rulantă. E un lux care nu costă! Dacă eşti curat ca lacrima, nu ai datorii şi în sistemul financiar-bancar eşti un posibil client onest şi serios, obţii credit rapid. Cât ai clipi, chiar!

 

Ce bine ar fi să fie la fel de simplu şi în blogosferă… Dar nu e.

Nu am cum să fac minuni şi să întorc lumea bloggerilor cu susul în jos într-o secundă, într-o lună sau poate chiar într-un an. Citesc bloguri care mă inspiră  şi poate într-o zi am să obţin destul credit, astfel încât să inspir şi eu la rândul meu. Până atunci fac paşi mici dar siguri. M-am înscris la Spring SuperBlog şi mi-a pus ambiţia să duc concursul la bun sfârşit. Mă înscriu în competiţie din 2013 şi niciodată, dar niciodată nu am scris la toate probele. De data aceasta am pus un pariu cu mine. Întâi trebuie să obţin credit în ochii mei şi apoi să am pretenţia să îl obţin de la alţii.

Acest articol a fost scris cu sinceritate pentru Spring SuperBlog 2016

3 responses »

  1. Creditul vine muncind, implicându-te și fiind pasionat/ă de ceea ce faci! 🙂
    Felicitări că ai dus la bun sfârșit competiția, astfel ți-ai depășit limitele și ți-ai obținut un credit solid în primul rând în ochii tăi. Este esențial ca tu să fii mulțumită de tine însăți!
    Mulțumim pentru articol, succes!

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 16. Cum câștigi credit în mediul online?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s