Finisajele, o “artă” distractivă

Standard

Mă declar specialistă în decoraţiuni, mă declar cu succes propriu-mi designer de interior. Cum aşa? Păi foarte, foarte simplu. Vă invit să îmi furaţi din talent.

Ca tot omul mi-am cumpărat o casă. Era aşa cum o visasem: geamuri mari, camere spaţioase, nimic înghesuit, o curte mică, dar cochetă.  Când am văzut-o prima oară, am încercat să fac abstracţie de toate distrugerile pe care le-a suferit, am tras adânc aer în piept si mi-am zis: fac eu casă din tine!

Ei… cu tot aerul tras în piept, când m-am văzut cu cheile în mână şi m-am uitat pe calendar şi mi-am dat seama că am la dispoziţie două săptămâni să o fac locuibilă, parcă m-a luat puţin panica. Parchetul era spart peste tot şi umflat în mijlocul sufrageriei. Pardoseala din baie şi bucătărie arăta exact ca după război, pereţii erau jalnici şi geamurile alea mari şi superbe erau cam… porno. Cei care au locuit înainte acolo nu s-au gândit  că ar avea şi ele nevoie de veşminte gen: perdele sau draperii.

Am tras din nou adânc aer în piept şi m-am pus pe căutat. Vroiam sa cumpăr marea majoritate a lucrurilor din acelaşi loc, ca să nu fac zece mii de drumuri. Aveam nevoie de un magazin cu de toate şi aşa i-am găsit, navigând pe facebook, pe cei de la Diego. Am descins la ei şi am dat peste nişte oameni foarte drăguţi dispuşi să mă ajute. Cred şi eu… Să vezi o blondă cu un copil după ea căutând parchet şi pardoseli, iarbă artificială şi traverse nu e o imagine de fiecare zi, nu? Glumesc, evident. Am făcut o alegere minunată că am mers acolo. De la oamenii aceia foarte drăguţi am aflat că pot să îmi cumpăr tot ce am nevoie, cu reduceri foarte mari. Au implementat un sistem de card de fidelitate pe care îl poate obţine oricine, chiar şi de acasă. E suficient să faci o cere la ei pe site şi treaba e rezolvată. Cu acest card poţi să beneficiezi de reduceri chiar şi de 50% la foarte multe produse. Plus, eşti anunţat de fiecare dacă când mai apare o promoţie.

shutterstock_63207913

“Cool”, mi-am zis. Nu am stat pe gânduri şi mi-am făcut şi card. Apoi a început distracţia. Ce să aleg, ce să aleg????

În primul rând aveam nevoie de parchet pentru 4 camere plus o bucătărie şi un hol. Nu era uşor deloc. Dintre atâtea modele tare greu mi-a fost să mă decid… Pe lângă faptul că sunt femeie mai sunt şi în zodia balanţei. Vă daţi seama…

După lungi dezbateri cu mine însămi am decis să pun în dormitor un  parchet laminat de o culoare mai închisă. Vroiam să fie în contras cu mobila care este în tonuri foarte deschise. Dar de care să alegi, că la Diego au de toate: pentru uz casnic cu trafic redus, mediu, intens, de birou, de… tot ce îţi poate trece prin cap. Ok… pentru dormitor am ales unul pentru trafic redus, că deh… nu te perinzi toată ziua în jurul patului, nu?

5996285586023-laminalt-padlo-woodstep-dynamic-click-8mm-80370-dower-tolgy-enterior-01

Urma sufrageria. Trebuia să aleg ceva WOW, că doar acolo aveam să îmi petrec majoritatea timpului şi tot acolo aveam să îmi primesc şi musafirii. Am mers tot pe parchet laminat, dar de data aceasta, unul pentru uz profesional cu trafic de birou. Da, da, vroiam să reziste, să arate de să-ţi ia ochii şi să nu-mi fac griji că va trebui să îl schimb rapid. Şi la aşa un parchet mişto trebuia să accesorizez şi geamurile alea frumoase. M-am pierdut printre perdele şi draperii. Eram fascinată de modele şi culori şi pentru că îmi era atât de greu să mă decid, îmi venea să închid ochii şi să pun mâna la întâmplare pe un model. Până la urmă am ales ceva mai ieşit din tipare şi tare-mi place.

Eh… dar perdelele astea minunate nu stau ele, aşa… singure… Mi s-a recomandat să cumpăr şi galerie şi şină pentru perdea. Păi nu am luat eu? Ba da, am luat! Pentru toate încăperile din casă. Mi-au fost recomandate dimensiunile potrivite, deasemenea şi culorile în funcţie de perdelele şi draperiile alese.

A urmat camera celui mic. Aici ne-am distrat cel mai bine. Am pus un parchet rezistent, perdele drăguţe foc, el şi le-a ales şi am decis împreună să colorăm pereţii. Nu aveam noi timp de pictori şi alte nebunii, aşa că am ales un tapet care îţi pune instant un zâmbet pe buze.

5996285404549-tapeta-kids-93555-2-baglyos-enterior-01-604x430.jpg

Ce mai? Nici nu îi mai vine să iasă din cameră. Şi-a ales şi un covor drăguţ, aşa că gata! copilul e mega fericit! Buuun… odata el liniştit şi tare ocupat mi-am continuat treaba, că n-aveam timp de stat. Aveam o problemă cu bucătria. Nu aş fi pus parchet pentru că ştim ce se poate întâmpla acolo… Aşa că cei de la Diego mi-au recomandat o pardoseală rezistentă la apă. Era cea mai fiabilă, arăta şi bine şi mă scutea de o grămadă de bătăi de cap. Modele am găsit cu duiumul, dar până la urmă am ales ceva simplu şi de mare efect, zic eu. Un model cu tentă rustică, ideal pentru un trafic intens. Iar la mine în bucătărie zici că e gară…

5996285438506-lvt-artline-wood-2mm-31760492-bamba-enterior-01

Am cumpărat şi pentru bucătărie galerie şi şină pentru perdea, perdele drăguţe şi am decis că aleg şi aici tot tapet. Nu aveam chef să mânjesc toată casa cu lavabil, aşa că am răsfoit modelele şi am tapetat aproape tot. Bucătăria am făcut-o veselă, dormitoarele într-un stil ceva mai clasic, iar sufrageria bună să te îndrăgosteşti de ea.

Ce-i drept e că ne-am distrat tare bine la cumpărături şi nu a fost “de sărit în apă” nici când ne-am apucat de “şantier”. Cei de la Diego au un pachet de servicii excelent. Pracic, te ajută cu absolut orice. Mi-au modificat perdelele şi draperiile la dimensiunile dorite, mi-au adus toată marfa acasă la un preţ foarte avantajos şi cum am spus pe tot parcursul articolului, m-au ajutat să iau cele mai bune decizii şi mi-au recomandat produsele potrivite pentru cerinţele mele. Am fost foarte încântată de rezultat şi o vreme m-am bucurat de ce realizasem. Până într-o zi când mi-am dat seama că un copil, plus serviciu, plus muncă adusă şi acasă nu îmi vor permite niciodată să mă ocup şi de petecul de grădină din spatele casei. Buuun… Nu puteam să o las în paragină, mai ales că este un loc ideal de relaxare şi petrecut puţinul timp liber. Când vedeam că jucăriile lui fii-miu zac printre buruieni şi mici petice de iarbă uscată, m-a luat capul. Du-te, blondo, înapoi la Diego şi zi-le că nu pleci de acolo fără o soluţie. Am fost şi nici nu am venit acasă cu mâna goală. Oamenii, la fel de drăguţi, mi-au umplut curtea cu iarbă artificială. Am găsit-o şi la reducere, noroc cu cardul de fidelitate.

Gata, misiune îndeplinită! Momentan… Căci am pus ochii peste nişte covoare de le visezi noaptea. Sau să iau mochetă?… Hm… mă mai gândesc.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

 

 

 

 

One response »

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 14. Fii propriul tău specialist în finisare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s